Andorra: un oasi de benestar als Pirineus

Gràcies a la situació privilegiada, en compartir frontera amb Espanya i amb França, el Principat d’Andorra s’ha convertit els darrers anys en una destinació de referència al sud d’Europa, ideal i segura per a una escapada romàntica, una ruta de compres o unes vacances en família.

Andorra és un país de muntanya, amb seixanta-cinc cims de més de 2.500 metres d’altitud i valls precioses, que permet que els visitants desconnectin de la rutina diària i s’endinsin en un ambient natural idoni per a practicar esports d’aventura i activitats de muntanya a l’estiu i a l’hivern. També ofereix una oferta cultural àmplia, que inclou una gran quantitat de monuments i elements arquitectònics del Romànic, museus i una agenda d’esdeveniments completa. que completen una oferta turística cada vegada més preuada i més acurada.

Tant l’entorn natural com la cultura d’Andorra han rebut el reconeixement de patrimoni de la humanitat per part de la UNESCO. La vall del Madriu-Perafita-Claror va ser declarada patrimoni de la humanitat el 2004, en la categoria de paisatge cultural. La UNESCO va considerar que aquesta vall representa, d’una manera genuïna, el camí que ha seguit l’home per a aprofitar els recursos de les zones altes dels Pirineus durant milers d’anys.

Les Falles d’Andorra la Vella van rebre el 2015 la distinció de patrimoni immaterial de la humanitat en ser una tradició ancestral que forma part de les «festes del foc del solstici d’estiu dels Pirineus», unes festivitats que se celebren en diversos municipis d’Andorra, de França i d’Espanya.

Soldeu: el caràcter i l’encant d’un poble genuí de muntanya

La població de Soldeu, a la parròquia de Canillo, és la segona localitat d’Andorra que se situa a més altitud, a 1.850 metres respecte del nivell del mar. És una de les destinacions més importants de turisme de neu del país i aquí s’ubica l’estació d’esquí de Grandvalira.

Aquesta petita població ofereix una oferta variada d’activitats, encapçalades a l’hivern per l’esquí i els esports d’hivern. A l’estiu, és un paradís per als ciclistes de muntanya i de carretera, i fins i tot ha estat escenari d’etapes del Tour de França i de La Vuelta a Espanya. Per als amants del golf de nou forats, Soldeu és un poble reconegut perquè disposa del camp situat a més altitud de tot Europa. Així mateix, la gamma àmplia d’activitats de muntanya, la vida nocturna a l’hivern i una oferta hotelera acurada converteixen aquesta localitat en una destinació turística escollida pels turistes més exigents.

Informació d’interès